Roman Paulus

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Recepty


Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Omáčka z čerstvých brusinek
Recept číslo: 64073

Omáčka z čerstvých brusinek

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do hrnce dáme omytou a oloupanou kůru z celého pomeranče, vylisujeme z něj šťávu, přilijeme do hrnce a nakonec přidáme čerstvé brusinky. Vaříme asi 3 minuty. Potom podle chuti osladíme a ještě 5… Více  »

Krémová polévka ze sušených hříbků
Recept číslo: 64072

Krémová polévka ze sušených hříbků

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a… Více  »

Klasická cibulačka
Recept číslo: 64071

Klasická cibulačka

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli.… Více  »

Tvarohové knedlíky se švestkami
Recept číslo: 64070

Tvarohové knedlíky se švestkami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny. Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo… Více  »

Marinované kedlubny s bylinkovým kozím sýrem
Recept číslo: 64068

Marinované kedlubny s bylinkovým kozím sýrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké plátky, které krátce v kastrůlku ve vodě zblanšírujeme. Teplé plátky kedluben namarinujeme ve sladkokyselém nálevu připraveném z jablečného octa, olivového oleje,… Více  »

Melounová studená polévka
Recept číslo: 64067

Melounová studená polévka

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Meloun rozkrojíme na poloviny, vydlabeme, z dužiny odstraníme pecičky a nakrájíme ji na menší kousky. Kousky melounu potom rozmixujeme v mixéru s bílým porstkým vínem a citronovou šťávou. Podáváme… Více  »

Losos s okurkovým ragú
Recept číslo: 64066

Losos s okurkovým ragú

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Filety z lososa osolíme, opepříme a opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dokřupava. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce zblanšírujeme v osolené vodě. Vyjmeme a osušíme na… Více  »

Čokoládovo-ořechový nákyp
Recept číslo: 64065

Čokoládovo-ořechový nákyp

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V míse vyšleháme 100g másla se 100g cukru do pěny. Vmícháme žloutky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vyšlehané máslo s cukrem a čokoládou smícháme s… Více  »

Salát s marinovanou dýní a hříbky
Recept číslo: 64064

Salát s marinovanou dýní a hříbky

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev. Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme… Více  »

Jemný čokoládový fondant
Recept číslo: 64063

Jemný čokoládový fondant

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Kvalitní hořkou čokoládu a čerstvé máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní suroviny a vše opatrně prošleháme. Kuchyňské kroužky vyložíme i podložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin je… Více  »

Pečené fazole se zeleninou a slaninou
Recept číslo: 64062

Pečené fazole se zeleninou a slaninou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole.… Více  »

Kuře pečené se zeleninou a nádivkou
Recept číslo: 64061

Kuře pečené se zeleninou a nádivkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a… Více  »

Jarní polévka z mladých kopřiv
Recept číslo: 64033

Jarní polévka z mladých kopřiv

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí… Více  »

Omáčka ze smržů
Recept číslo: 64032

Omáčka ze smržů

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Oloupanou, najemno nakrájenou šalotku vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo a orestujeme na ní očištěné, nakrájené smrže (sušené si dáme předem namočit.) Krátce je podusíme. Potom přilijeme koňak … Více  »

Carpaccio z lososa
Recept číslo: 64031

Carpaccio z lososa

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Maso z filetu dobře očistíme a zbavíme tuku. Rozkrojíme na tenký plát, osolíme a potřeme bazalkovým pestem. Plát zarolujeme, zabalíme do potravinářské folie a do alobalu. Roládu pevně utáhneme a… Více  »

Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Recept číslo: 64030

Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny. Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí… Více  »

Salát z bílé ředkve a zakysané smetany
Recept číslo: 64029

Salát z bílé ředkve a zakysané smetany

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Bílou ředkev oloupeme a nakrouhám na tenké nudličky, nebo jen nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme na prkénku odležet (po chvíli odležení vytáhne sůl z ředkve přebytečnou vodu). Potom… Více  »

Domácí bramborové noky
Recept číslo: 64028

Domácí bramborové noky

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme hrubou mouku, vejce, žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme noky, které vaříme v osolené vodě 2–3 minuty. Více  »

Ragú z čerstvých hříbků
Recept číslo: 64027

Ragú z čerstvých hříbků

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Potom přidáme omáčku demi… Více  »

Lehký bramborový salát s červenou cibulí
Recept číslo: 64026

Lehký bramborový salát s červenou cibulí

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Salátové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, hořčici a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme… Více  »

Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem

Ragú s fazolemi
Recept číslo: 62448

Ragú s fazolemi

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více  »

Penne v rajčatové omáčce
Recept číslo: 62768

Penne v rajčatové omáčce

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více  »

Rychlý makovec
Recept číslo: 63897

Rychlý makovec

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více  »

Vepřová krkovice na pivu
Recept číslo: 62434

Vepřová krkovice na pivu

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více  »

Jemný brokolicový krém
Recept číslo: 63974

Jemný brokolicový krém

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více  »

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Kuchařky a jídelníčky

 
TOPlist