Roman Paulus
Rodina | Ženatý/vdaná |
Nejlépe hodnocené recepty
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Omáčka z čerstvých brusinek
Do hrnce dáme omytou a oloupanou kůru z celého pomeranče, vylisujeme z něj šťávu, přilijeme do hrnce a nakonec přidáme čerstvé brusinky. Vaříme asi 3 minuty. Potom podle chuti osladíme a ještě 5… Více »
Krémová polévka ze sušených hříbků
Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a… Více »
Klasická cibulačka
Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli.… Více »
Tvarohové knedlíky se švestkami
Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny. Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo… Více »
Marinované kedlubny s bylinkovým kozím sýrem
Oloupané kedlubny nakrájíme na tenké plátky, které krátce v kastrůlku ve vodě zblanšírujeme. Teplé plátky kedluben namarinujeme ve sladkokyselém nálevu připraveném z jablečného octa, olivového oleje,… Více »
Melounová studená polévka
Meloun rozkrojíme na poloviny, vydlabeme, z dužiny odstraníme pecičky a nakrájíme ji na menší kousky. Kousky melounu potom rozmixujeme v mixéru s bílým porstkým vínem a citronovou šťávou. Podáváme… Více »
Losos s okurkovým ragú
Filety z lososa osolíme, opepříme a opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dokřupava. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce zblanšírujeme v osolené vodě. Vyjmeme a osušíme na… Více »
Čokoládovo-ořechový nákyp
V míse vyšleháme 100g másla se 100g cukru do pěny. Vmícháme žloutky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vyšlehané máslo s cukrem a čokoládou smícháme s… Více »
Salát s marinovanou dýní a hříbky
V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev. Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme… Více »
Jemný čokoládový fondant
Kvalitní hořkou čokoládu a čerstvé máslo rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ostatní suroviny a vše opatrně prošleháme. Kuchyňské kroužky vyložíme i podložíme pečicím papírem. Ze tří čtvrtin je… Více »
Pečené fazole se zeleninou a slaninou
V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu. Po chvíli přidáme nakrájený řapíkatý celer, rajčata nakrájená na kostky, tymián, rozmarýn a předem namočené fazole.… Více »
Kuře pečené se zeleninou a nádivkou
Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a… Více »
Jarní polévka z mladých kopřiv
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí… Více »
Omáčka ze smržů
Oloupanou, najemno nakrájenou šalotku vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo a orestujeme na ní očištěné, nakrájené smrže (sušené si dáme předem namočit.) Krátce je podusíme. Potom přilijeme koňak … Více »
Carpaccio z lososa
Maso z filetu dobře očistíme a zbavíme tuku. Rozkrojíme na tenký plát, osolíme a potřeme bazalkovým pestem. Plát zarolujeme, zabalíme do potravinářské folie a do alobalu. Roládu pevně utáhneme a… Více »
Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny. Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí… Více »
Salát z bílé ředkve a zakysané smetany
Bílou ředkev oloupeme a nakrouhám na tenké nudličky, nebo jen nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme na prkénku odležet (po chvíli odležení vytáhne sůl z ředkve přebytečnou vodu). Potom… Více »
Domácí bramborové noky
Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme hrubou mouku, vejce, žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme noky, které vaříme v osolené vodě 2–3 minuty. Více »
Ragú z čerstvých hříbků
Očištěné hříbky nakrájíme na kousky a v kastrolu na oleji je zprudka orestujeme. Přidáme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Potom přidáme omáčku demi… Více »
Lehký bramborový salát s červenou cibulí
Salátové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na kolečka a vsypeme do mísy. Přidáme olej, ocet, hořčici a oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a zalijeme… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ragú s fazolemi
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více »
Penne v rajčatové omáčce
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více »
Rychlý makovec
V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více »
Vepřová krkovice na pivu
Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více »
Jemný brokolicový krém
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více »
Kuchařky a jídelníčky
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android