Roman Paulus
Rodina | Ženatý/vdaná |
Nejlépe hodnocené recepty
Recepty
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Nápoj Masala chai
V hrnci přivedeme k varu 500ml vody s plátky oloupaného zázvoru a s kořením. Necháme asi 10 minut stát. Směs znovu přivedeme k varu, vsypeme černý čaj a necháme pár minut louhovat. Scedíme do… Více »
Ragú s fazolemi
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více »
Nadívané telecí hrudí
Telecí hrudí osolíme, opepříme a posypeme čerstvými bylinkami. Přidáme bobkový list a maso zabalíme do potravinářské fólie. V lednici necháme do druhého dne marinovat. Druhý den maso přendáme do… Více »
Chřest s pošírovaným vejcem
Bílý chřest oloupeme, konce odlomíme nebo zařízneme. Chřest uvaříme ve vodě s cukrem, máslem, citronovou šťávou a solí. Zelený chřest nemusíme loupat, pokud je křehký. Stačí dobře omýt, dřevnaté… Více »
Kachní prsa se smaženou zeleninou
Kachní prsa s kůží opláchneme, osušíme a kůži ostrým nožem nařežeme do tvaru čtverečků. Dbáme, abychom neprořízli maso. Osolíme z obou stran, stranu bez kůže dále opepříme a poprášíme zázvorem. Prsa… Více »
Morkové knedlíčky
V misce vyšleháme morek s máslem do pěny. Přidáme vejce a žloutky, přisypeme strouhanku, mouku a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a… Více »
Čokoládový dezert se zmrzlinou
Želatinu rozpustíme v teplém mléce, ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu, smetanu vyšleháme. Do kovové misky nasypeme třetinu cukru, přidáme dva žloutky a v horké vodní lázni vyšleháme do pěny.… Více »
Krůtí prsa v omáčce s restovanou šunkou a…
Na omáčku očistíme papriku, žampiony, cibuli, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji orestujeme. Poté přidáme rajčatový protlak a sladkou papriku. Promícháme, podlijeme brandy a necháme povařit,… Více »
Francouzský salát z Nice
Omyté brambory uvaříme ve slupce, vejce uvaříme natvrdo. Omyté a očištěné zelené fazolky krátce povaříme a potom ještě rychle orestujeme na pánvi. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, neoloupané… Více »
Salát s marinovanou dýní a hříbky
V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev. Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme… Více »
Smažené krevety s mangovou omáčkou
Chilli papričky zbavené semínek vložíme do mixéru, přidáme cukr, sůl, přilijeme rybí omáčku a šťávu z limetek. Vše najemno rozmixujeme. Mango oloupeme, zbavíme pecky a dužinu nakrájíme na malé… Více »
Italská bruschetta s hovězím carpacciem
Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem… Více »
Salát z bílé ředkve a zakysané smetany
Bílou ředkev oloupeme a nakrouhám na tenké nudličky, nebo jen nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a necháme na prkénku odležet (po chvíli odležení vytáhne sůl z ředkve přebytečnou vodu). Potom… Více »
Ořechová kolečka s čokoládovou polevou
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme mouku, Solamyl, nastrouhanou čokoládu a mletou skořici. Vyracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme válečky o průměru asi 2 cm a… Více »
Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí
Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr. Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se… Více »
Tortilla zapečená s masem
Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné… Více »
Salát ze slanečků a červené řepy
Předem uvařenou (nebo upečenou) červenou řepu po úplném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i slanečky bez kostí a jablko, oloupanou cibulku nasekáme najemno. V misce vše… Více »
Domácí bramborové noky
Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme hrubou mouku, vejce, žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme noky, které vaříme v osolené vodě 2–3 minuty. Více »
Vepřové plecko na smetaně
Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno. Cibuli na 1,5 lžíci oleje… Více »
Krémová polévka ze sušených hříbků
Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ragú s fazolemi
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více »
Penne v rajčatové omáčce
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více »
Rychlý makovec
V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více »
Vepřová krkovice na pivu
Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více »
Jemný brokolicový krém
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více »
Kuchařky a jídelníčky
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android