Roman Paulus
Rodina | Ženatý/vdaná |
Nejlépe hodnocené recepty
Recepty
- Žádné
- Podle hodnocení
- Podle názvu
- Pouze s obrázky
- Nové
- Jen oblíbené
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Artyčokové ragú
Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše… Více »
Baby kuřátka s omáčkou Béarnaise
Malá jarní baby kuřátka osolíme, vložíme do pekáče na máslo a v troubě upečeme. V hrnci smícháme smetanu, nasekané stroužky česneku a větvičky čerstvého tymiánu. Směs osolíme. Oloupané brambory… Více »
Baby špenát s vepřovým masem
Nejdříve připravíme zálivku: v misce vyšleháme tekutý med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze. Ořechy krátce orestujeme… Více »
Benedikt vejce s holandskou omáčkou
Nejdříve připravíme holandskou omáčku. Nad párou ve vhodné nádobě ušleháme žloutky s vínem. Vznikne nadýchaná pěna. Potom do směsi zvolna zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme omáčku podobnou… Více »
Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem
Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto… Více »
Bramborové noky se šunkou a brynzou
Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené (0,5 lžička soli) vodě do měkka, slijeme a necháme mírně zchladnout. Zchladlé oloupeme a propasírujeme do mísy. Smícháme s moukou, solí (0,5 lžička),… Více »
Bruschetta s parmskou šunkou
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Přidáme čerstvou bazalku, nasekaný česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs vychladíme. Šunku krátce opečeme nasucho na pánvi. Plátky bagety… Více »
Bublanina se švestkami
Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme… Více »
Candát s kroupetem a hříbky
V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky,… Více »
Carpaccio z lososa
Maso z filetu dobře očistíme a zbavíme tuku. Rozkrojíme na tenký plát, osolíme a potřeme bazalkovým pestem. Plát zarolujeme, zabalíme do potravinářské folie a do alobalu. Roládu pevně utáhneme a… Více »
Čekankový salát s medem a sýrem
Lístky omyté čekanky natrháme na větší kusy, omyté hrušky nakrájíme na kostičky. Sýr s modrou plísní nakrájíme nebo rozdrobíme na menší kousky. V misce smícháme ocet s ořechovým olejem a medem,… Více »
Ceviche - marinované kousky syrových ryb
Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme. Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3… Více »
Chřest s pošírovaným vejcem
Bílý chřest oloupeme, konce odlomíme nebo zařízneme. Chřest uvaříme ve vodě s cukrem, máslem, citronovou šťávou a solí. Zelený chřest nemusíme loupat, pokud je křehký. Stačí dobře omýt, dřevnaté… Více »
Čokoládovo-ořechový nákyp
V míse vyšleháme 100g másla se 100g cukru do pěny. Vmícháme žloutky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vyšlehané máslo s cukrem a čokoládou smícháme s… Více »
Čokoládový dezert se zmrzlinou
Želatinu rozpustíme v teplém mléce, ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu, smetanu vyšleháme. Do kovové misky nasypeme třetinu cukru, přidáme dva žloutky a v horké vodní lázni vyšleháme do pěny.… Více »
Domácí bramborové noky
Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme hrubou mouku, vejce, žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme noky, které vaříme v osolené vodě 2–3 minuty. Více »
Domácí ravioly s hovězí oháňkou
Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření. Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské… Více »
Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát
Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin. Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně,… Více »
Dušená vepřová líčka s celerovým pyré
Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme… Více »
Dušené slávky s omáčkou
V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme. Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Ragú s fazolemi
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více »
Penne v rajčatové omáčce
V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více »
Rychlý makovec
V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více »
Vepřová krkovice na pivu
Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více »
Jemný brokolicový krém
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více »
Kuchařky a jídelníčky
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Zveřejněné kuchařky uživatele
Kuchařka Romana Pauluse
Hodnocení: Přidal:Roman Paulus<p>Šéfkuchař <strong>Roman Paulus </strong>třikrát získal Michelinskou hvězdu a také titul Kuchař roku 2009 – 2010. Jeho jídla se servírují v hotelu Radisson Blu Alcron, a nyní je nabízí i tato <strong>kuchařka</strong> s jeho jídly. Pokud dodržíte postup a použijete správné kvalitní suroviny, opravdu si pochutnáte. <strong> </strong></p> <p style="margin-bottom: 0cm;"><span style="font-family: Arial,serif;"><span style="font-size: large;"> </span></span></p>
Kuchařka obsahuje 26 recepty
- Pečená kachní játra s rebarborou
- Marinovaná hřebenatka svatojakubská
- Papriková polévka s avokádem
- Pražma s liškami a chřestem
- Kozí sýr s pórkem
- Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Smetanová hrášková polévka se slaninou
- Ravioli s telecím masem
- Čokoládový dezert se zmrzlinou
- Vykostěné kuře s nádivkou
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
- Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
- Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou
- Krůtí nudličky zapečené s těstovinami
- Pečená kachna s rýží
- Vepřová krkovice na pivu
- Ragú s bramborovou kaší
- Ragú s fazolemi
- Vepřové řízky v hořčičné omáčce
- Vepřové plátky s plněnými bramborami
- Konfitovaný králík s noky
- Špagety s cottage a žampiony
- Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
- Kapr v bylinkové strouhance
- Losos s bazalkovým ragú
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android