Roman Paulus

Další informace
Rodina Ženatý/vdaná

Recepty


Podívejte se na recepty přidané uživatelem

Artyčokové ragú
Recept číslo: 63912

Artyčokové ragú

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše… Více  »

Baby kuřátka s omáčkou Béarnaise
Recept číslo: 63901

Baby kuřátka s omáčkou Béarnaise

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Malá jarní baby kuřátka osolíme, vložíme do pekáče na máslo a v troubě upečeme. V hrnci smícháme smetanu, nasekané stroužky česneku a větvičky čerstvého tymiánu. Směs osolíme. Oloupané brambory… Více  »

Baby špenát s vepřovým masem
Recept číslo: 63833

Baby špenát s vepřovým masem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nejdříve připravíme zálivku: v misce vyšleháme tekutý med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze. Ořechy krátce orestujeme… Více  »

Benedikt vejce s holandskou omáčkou
Recept číslo: 64008

Benedikt vejce s holandskou omáčkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nejdříve připravíme holandskou omáčku. Nad párou ve vhodné nádobě ušleháme žloutky s vínem. Vznikne nadýchaná pěna. Potom do směsi zvolna zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme omáčku podobnou… Více  »

Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem
Recept číslo: 63900

Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto… Více  »

Bramborové noky se šunkou a brynzou
Recept číslo: 62771

Bramborové noky se šunkou a brynzou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené (0,5 lžička soli) vodě do měkka, slijeme a necháme mírně zchladnout. Zchladlé oloupeme a propasírujeme do mísy. Smícháme s moukou, solí (0,5 lžička),… Více  »

Bruschetta s parmskou šunkou
Recept číslo: 64020

Bruschetta s parmskou šunkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Přidáme čerstvou bazalku, nasekaný česnek, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs vychladíme. Šunku krátce opečeme nasucho na pánvi. Plátky bagety… Více  »

Bublanina se švestkami
Recept číslo: 64022

Bublanina se švestkami

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme… Více  »

Candát s kroupetem a hříbky
Recept číslo: 63975

Candát s kroupetem a hříbky

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky,… Více  »

Carpaccio z lososa
Recept číslo: 64031

Carpaccio z lososa

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Maso z filetu dobře očistíme a zbavíme tuku. Rozkrojíme na tenký plát, osolíme a potřeme bazalkovým pestem. Plát zarolujeme, zabalíme do potravinářské folie a do alobalu. Roládu pevně utáhneme a… Více  »

Čekankový salát s medem a sýrem
Recept číslo: 63816

Čekankový salát s medem a sýrem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Lístky omyté čekanky natrháme na větší kusy, omyté hrušky nakrájíme na kostičky. Sýr s modrou plísní nakrájíme nebo rozdrobíme na menší kousky. V misce smícháme ocet s ořechovým olejem a medem,… Více  »

Ceviche - marinované kousky syrových ryb
Recept číslo: 63909

Ceviche - marinované kousky syrových ryb

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Rybí maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky nebo na plátky. Rozložíme je na talíř tak, aby se nepřekrývaly, a krátce marinujeme. Marinádu připravíme z limetkové šťávy vymačkané ze 3… Více  »

Chřest s pošírovaným vejcem
Recept číslo: 63799

Chřest s pošírovaným vejcem

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Bílý chřest oloupeme, konce odlomíme nebo zařízneme. Chřest uvaříme ve vodě s cukrem, máslem, citronovou šťávou a solí. Zelený chřest nemusíme loupat, pokud je křehký. Stačí dobře omýt, dřevnaté… Více  »

Čokoládovo-ořechový nákyp
Recept číslo: 64065

Čokoládovo-ořechový nákyp

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V míse vyšleháme 100g másla se 100g cukru do pěny. Vmícháme žloutky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Vyšlehané máslo s cukrem a čokoládou smícháme s… Více  »

Čokoládový dezert se zmrzlinou
Recept číslo: 50759

Čokoládový dezert se zmrzlinou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Želatinu rozpustíme v teplém mléce, ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu, smetanu vyšleháme. Do kovové misky nasypeme třetinu cukru, přidáme dva žloutky a v horké vodní lázni vyšleháme do pěny.… Více  »

Domácí bramborové noky
Recept číslo: 64028

Domácí bramborové noky

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Uvařené brambory propasírujeme. Přidáme hrubou mouku, vejce, žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme noky, které vaříme v osolené vodě 2–3 minuty. Více  »

Domácí ravioly s hovězí oháňkou
Recept číslo: 64017

Domácí ravioly s hovězí oháňkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytou hovězí oháňku zvolna vaříme v osolené vodě, do které jsme přidali 200g kořenové zeleniny a divoké koření. Z hrubé mouky, vajec a oleje připravíme nudlové těsto, zabalíme je do potravinářské… Více  »

Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát
Recept číslo: 63964

Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin. Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně,… Více  »

Dušená vepřová líčka s celerovým pyré
Recept číslo: 63967

Dušená vepřová líčka s celerovým pyré

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme… Více  »

Dušené slávky s omáčkou
Recept číslo: 64025

Dušené slávky s omáčkou

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme. Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu… Více  »

Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem

Ragú s fazolemi
Recept číslo: 62448

Ragú s fazolemi

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřové plecko očistíme,… Více  »

Penne v rajčatové omáčce
Recept číslo: 62768

Penne v rajčatové omáčce

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. Na 2… Více  »

Rychlý makovec
Recept číslo: 63897

Rychlý makovec

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem… Více  »

Vepřová krkovice na pivu
Recept číslo: 62434

Vepřová krkovice na pivu

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytou a očištěnou krkovici nakrájíme na větší kostky, osolíme 0,5 lžičkou soli a opepříme a vložíme do zapékací mísy. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na proužky, přidáme k masu. Vše okořeníme… Více  »

Jemný brokolicový krém
Recept číslo: 63974

Jemný brokolicový krém

Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Omytou brokolici rozebereme na růžičky, košťál nahrubo nakrájíme. V hrnci na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a krátce orestujeme. Zalijeme zeleninovým … Více  »

Podívejte se na recepty uložené uživatelem

Celkem položek: 0

Kuchařky a jídelníčky

 
TOPlist