xenia1
Hodnost: (370) Jen se vezuNarozen: | 05.08.1965 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 3193 | |
Založených kuchařek: | 0 | 55x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 65 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro xenia1 |
- Podle hodnocení
- Podle názvu
- Pouze s obrázky
- Nové
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Velikonoční kuře
Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, které dáme do mísy a zalijeme je mlékem s 2 rozšlehanými žloutky a 2 celými vejci. Vařené uzené maso pokrájíme nadrobno. Očištěnou… Více »
Valašské plněné vepřové kotlety
Vepřové kotlety s kostí, silné přibližně 2 cm, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem je rozřízneme po obvodu, až ke kosti. Pak kotlety osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme podélně na poloviny. Cibule… Více »
Zapékané vepřové kotlety s brambory a sýrem
Oloupané a omyté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Brambory v míse promícháme s 0.5 - 1 lžičkou soli, pepřem, sladkou paprikou a petrželkou.… Více »
Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím
Omyté rajčata pokrájíme na osminky. Omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kroužky. Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji pepřem… Více »
Aspik se zeleninou a vejcem
Želatinu dáme do rendlíku a zalijeme vodou podle návodu (5-6 dl). Poté ji za stálého míchání ohřejeme, ale nevaříme. Ochutíme solí, cukrem a octem. Misky, které budeme chtít použít pro aspik,… Více »
Chlebové tousty se sýrem a kopřivami
Troubu si předehřejeme na 165°C. Tvrdý sýr nastrouháme. Malý stroužek česneku utřeme. Z omytých mladých kopřiv otrháme listy, které pokrájíme na proužky. V pánvi na rozehřátém oleji listy za stálého… Více »
Grilované čevabčiči
Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé… Více »
Dušené telecí ledvinky se žampióny a Sherry brandy
Telecí ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Omyjeme je a dáme do mísy. Zalijeme mlékem a necháme je minimálně 1 hodinu namočené. Poté scedíme, omyjeme v sítu pod… Více »
Výborný hráškový krém s česnekovým chlebem
Plátek staršího chleba nakrájíme na kostičky. 3 stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. V teflonové pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, na něm osmažíme téměř dozlatova kostičky chleba. Ke konci… Více »
Sýrová omáčka pro děti
Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z… Více »
Medová pohanka s oříšky
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 8 dl osolené vody a uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme pomalu 30 minut, pak hrnec odstavíme z plotny. Pohanku osladíme medem… Více »
Závitky z cuket se sýrem
Mladou zelenou a žlutou cuketu omyjeme, osušíme, podélně rozkrájíme. Všechny plátky by měly být tak velké, aby se daly zatočit. Omyjeme petrželku a čerstvý kopr, drobně vše pokrájíme, vložíme do… Více »
Kuřecí ražniči s játry
Kuřecí maso a játra omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Uzenou slaninu nakrájíme na tenké plátky. Maso, játra a slaninu střídavě napichujeme na špejle a usmažíme je na pánvi v rozpáleném oleji… Více »
Plněné hovězí závitky - ptáček
Připravíme si všechny potřebné ingredience: uvaříme 1 vejce natvrdo. Vaříme ho 9 minut, pak ho zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou a omytou mrkev, nakládanou sladkokyselou okurku,… Více »
Malé letní dortíky s jahodovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a jahody pokrájíme na kousky. Těsto: do mísy prosijeme… Více »
Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme. Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka. Do… Více »
Dušená rýže s houbami a paprikou
Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné… Více »
Zapečené šišky
Omyjeme brambory, dáme je do hrnce, zalijeme 1,2 l vody a vaříme je ve slupce přibližně 20 minut do poloměkka. Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s… Více »
Řecká polévka se sýrem
Do hrnce si nastrouháme sýr čedar, přidáme žloutky a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Postupně přiléváme připravený kuřecí vývar a stále mícháme. Jakmile se polévka začne vařit, odstavíme ji… Více »
Borůvkový koláč s hruškami a drobenkou
Omyjeme a osušíme borůvky. Zralé hrušky omyjeme, rozkrojíme je, odstraníme jaderníky, hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme těsto na koláč: do velké mísy vsypeme 350 g krupicového… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Grilované čevabčiči
Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé… Více »
Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme. Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka. Do… Více »
Plněné hovězí závitky - ptáček
Připravíme si všechny potřebné ingredience: uvaříme 1 vejce natvrdo. Vaříme ho 9 minut, pak ho zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou a omytou mrkev, nakládanou sladkokyselou okurku,… Více »
Dušená rýže s houbami a paprikou
Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné… Více »
Malé letní dortíky s jahodovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a jahody pokrájíme na kousky. Těsto: do mísy prosijeme… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android