xenia1
Hodnost: (370) Jen se vezuNarozen: | 05.08.1965 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 3193 | |
Založených kuchařek: | 0 | 55x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 65 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro xenia1 |
- Podle hodnocení
- Podle názvu
- Pouze s obrázky
- Nové
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Malé letní dortíky s jahodovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a jahody pokrájíme na kousky. Těsto: do mísy prosijeme… Více »
Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme. Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka. Do… Více »
Rostbíf z vysokého roštěnce
Hovězí vysoký roštěnec zbavíme tuku, blan a šlach. Špalíček masa převážeme kuchyňským provázkem (přibližně 3 x delším, než je délka hovězího špalíčku). Provázek obtočíme na jednom konci a zavážeme.… Více »
Pirohy z listového těsta s mletým masem a kroupami
Dobře omyjeme kroupy, dáme do hrnce zalijeme 5 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky majoránky a vaříme je přibližně 50 minut doměkka. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. Uvařené… Více »
Grilované čevabčiči
Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé… Více »
Chobotničky na portském víně
Mladé chobotničky očistíme, odkrojíme chapadla, vyjmeme vnitřnosti s váčkem barviva, odřízneme oči, zobák, odstraníme kůži a dobře je omyjeme pod tekoucí vodou. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry… Více »
Bezlepkové těsto na pizzu s bezlepkovým…
Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku a bezlepkové pomazánkové máslo, spolu přísady důkladně propracujeme. Těsto dáme na vál posypaný bezlepkovou moukou a rukama znovu vypracujeme nelepivé těsto,… Více »
Pečené cuketové špalíčky
Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky přibližně 3 cm vysoké. Z každého špalíčku vyjmeme pomocí malé lžičky necelou polovinu dužiny a odložíme ji do misky. Přidáme k ní rozetřený… Více »
Cukety s česnekem a rajčaty
Cukety oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky 0.5 cm silné. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na stejně silné plátky. Ve větší pánvi si rozpálíme olej, na kterém krátce restujeme plátky cukety… Více »
Bačovské plněné brambory
Libeček a kopr omyjeme, nadrobno pokrájíme. Uherský salám pokrájíme na velmi malé kostičky, slaninu na proužky. 8 kusů velkých brambor omyjeme, vložíme do vody (přibližne 2 litrů) a uvaříme je ve… Více »
Čaj z ostružiníku
Omyté čerstvé listy z ostružiníku, maliníku, jahodníku a lipový květ dáme do konvice, zalijeme 1 litrem vařící vody a necháme vyluhovat 10 minut. Pak čaj scedíme. Sladíme medem, pijeme 2 x denně. Více »
Dušená rýže s houbami a paprikou
Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné… Více »
Zapékané slávky se žloutkovým krémem
Čerstvé slávky důkladně kartáčem očistíme, pod tekoucí vodou důkladně omyjeme a pak jim odstraníme tykadla. Omyjeme a osušíme citrón a nakrájíme ho na čtvrtky. V hrnci přivedeme k varu 3 dl bílého… Více »
Sýrová omáčka pro děti
Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme při mírnější teplotě 1-1.5 minuty. Jakmile se z… Více »
Tousty s matjesy
Filety ze sleďů (matjesy) zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, odstraníme pomocí pinzety případné kostičky, nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky. Omyté… Více »
Tvarohová náplň do buchet
Máslo vyšleháme elektrickým šlehačem s cukrem, vanilkovým cukrem, 0,5 dl smetany a se žloutky. Potom přidáme měkký tvaroh a vše důkladně promícháme. Více »
Jahodovo-meruňkový koláč s drobenkou
Čerstvé jahody a meruňky omyjeme, osušíme, meruňky přepůlíme a odstraníme pecky. Připravíme si drobenku: v míse si promícháme hrubou mouku s máslem a krystalovým cukrem, pak směs prsty smícháme tak,… Více »
Humr s lanýži a chřestem
Omyjeme petrželku, bazalku, meduňku, bylinky drobně nakrájíme a odložíme do misky. V hrnečku v 0.5 dl vody rozmícháme cukr se solí. V rendlíku přivedeme k varu přibližně 5 dl vody. Do rendlíku… Více »
Řecký salát s černými olivami
Listy hlávkového salátu dobře omyjeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do mísy. Omytá rajčata a okurku bez jadýrek nakrájíme na tenké plátky, oloupanou červenou cibuli též nakrájíme na kolečka, vše… Více »
Medová pohanka s oříšky
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 8 dl osolené vody a uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme pomalu 30 minut, pak hrnec odstavíme z plotny. Pohanku osladíme medem… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Grilované čevabčiči
Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé… Více »
Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme. Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka. Do… Více »
Plněné hovězí závitky - ptáček
Připravíme si všechny potřebné ingredience: uvaříme 1 vejce natvrdo. Vaříme ho 9 minut, pak ho zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou a omytou mrkev, nakládanou sladkokyselou okurku,… Více »
Dušená rýže s houbami a paprikou
Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné… Více »
Malé letní dortíky s jahodovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a jahody pokrájíme na kousky. Těsto: do mísy prosijeme… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android