xenia1
Hodnost: (370) Jen se vezuNarozen: | 05.08.1965 |
---|
Statistiky a přehled uživatele | ||
---|---|---|
Přidaných receptů: | 3193 | |
Založených kuchařek: | 0 | 55x přidán mezi oblíbené kuchaře |
Založených meníček: | 0 | 0 kuchařů má uživatel v oblíbených |
Komentáře k receptům: | 0 | 65 receptů mají uživatelé v oblíbených |
Ohodnoceno receptů: | 0 |
Zpráva pro xenia1 |
Podívejte se na recepty přidané uživatelem
Kávový nadýchaný pečený krém s mandlemi
Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. 5 čerstvých vajec pokojové teploty rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a 4 žloutky zvlášť (1 žloutek odložíme do jiné skleničky). Uvaříme si z 1dl vody a… Více »
Harrachovské telecí řezy s hříbky
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme 4 plátky masa o síle 1.5 cm. Do hlubší větší pánve dáme 4 lžíce oleje a maso z obou stran orestujeme doměkka a dozlatova. Vyjmeme z tuku a… Více »
Babičina škvarková pomazánka
Vysmažíme nejdříve domácí vepřové škvarky: vepřové syrové sádlo očistíme nožem. Pokrájíme na kostičky přibližně 1.5 x 1.5 cm. Pokrájené sádlo dáme do hrnce (nebo hluboké větší pánve) s těžkým dnem.… Více »
Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a…
Maso ze hřbetu divočáka očistíme od blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme řízky přes vlákno, silné 1-5 - 2 cm. Každý řízek ostrým nožem rozřízneme z boku tak, že utvoříme kapsu. Všechny kapsy potřeme… Více »
Lilkový horký krém s cherry rajčátky
Troubu si předehřejeme na 135°C. Omytá cherry rajčata rozpůlíme a dáme do zapékací misky rozkrojenou stranou naspod. Připravíme si česnekový dresing: do misky dáme olivový olej, velmi nadrobno… Více »
Voňavé cukroví se zázvorem a mandlemi
V rendlíku přivedeme k varu 3-4 dl vody, do ní nasypeme 200 g mandlí, necháme je přejít varem, scedíme a oloupeme. Mandle nakrájíme na tenké nudličky. Do mísy pokrájíme na kousky změklé máslo, které… Více »
Košíčky s hruškami a rokfórem
Nejdříve si připravíme Cumberlandskou omáčku podle Anglického receptu: Důkladně omyjeme pomeranč s citrónem a ovoce osušíme. Kůru z obou citrusů nastrouháme a kůru dáme do rendlíku. Přilijeme 4… Více »
Osvěžující salát Nicoise
Nejdříve si připravíme zálivku: petrželovou nať a čerstvý tymián omyjeme, vodu setřepeme a posekáme nadrobno. Oloupeme 2 stroužky česneku. Do mísy dáme olivový olej, prolisované stroužky česneku,… Více »
Baklava na turecký způsob
Na zákusek si nejprve připravíme těsto. 1 kg hladké mouky dáme do mísy, rozklepneme do ní 10 vajec a špetku soli. Nejdříve pomocí vařečky a pak rukou vypracujeme těsto tužší konzistence, které si… Více »
Skořicový cupcakes z toustového chleba s máslovým…
Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si 2 formy celkem na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 4 formy pro 12kusů mufin. V topinkovači opečeme dorůžova plátky… Více »
Pomerančové koláčky s likérem a čokoládovým krémem
Do mísy dáme 140 g hladké mouky se špetkou soli, 1 lžíci nastrouhané pomerančové kůry a 120 g másla nakrájeného na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme 1 žloutek s 1… Více »
Domácí žaludeční hořký likér ze zelených ořechů
Připravíme extrakt z měkkých zelených vlašských ořechů. Celé ořechy omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. Pak ořechy rozmačkáme v lisu, tak z nich odstraníme hořké látky. Výlisky dáme do… Více »
Focaccia - italská chlebová placka s rajčaty a…
Do mísy prosejeme 450g hladké mouky, promícháme ji s 1 lžičkou soli a doprostřed mouky uděláme důlek. Do něj rozdrobíme 22g droždí (1/2 kostky), k nim přidáme špetku cukru a 100ml vlažné vody. Až… Více »
Bílý chřest s rychlou žloutkovo-citrónovou omáčkou
Z čerstvých vajec pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do šlehače. Bílky si odložíme na jiné menu. V rendlíku při nižší teplotě rozpustíme máslo, do kterého zamícháme citrónovou… Více »
Jehněčí paštika se zeleninou a pomerančem
Mrkev, brokolici, česnek a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jen čisté dílky dužiny a zachytíme vyteklou šťávu. Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na… Více »
Zelené fazolové lusky s omáčkou z rajčat a…
Nejdříve si připravíme vše na karbanátky: očistíme česnek a cibuli. Česnek utřeme, cibuli pokrájíme nadrobno, omytou petrželku posekáme najemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy… Více »
Asijská polévka s pampeliškovými listy a houbami…
Mořské řasy wakame namočíme do studené vody na 20 min, vyřežeme tvrdé části a nakrájíme z nich plátky. Malé houby shiitake dobře omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut. Do hrnce nalijeme 1,2… Více »
Chodská cáračka
Výpečky: Vepřovou krkovici bez kosti a prorostlý vepřový bok omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Maso osolíme a pokmínujeme. Očistíme cibule s česnekem a drobně je pokrájíme. Do pekáče dáme… Více »
Polévka se slávkami na holandský způsob
Očistíme a omyjeme hlivu ústřičnou a pokrájíme ji na proužky. Očistíme a omyjeme jarní cibulku (hlavně bílé části a pokrájíme na kroužky. 1 kg slávek dobře očistíme a omyjeme. Odstraníme jim… Více »
Kdoulovo-hruškový lahodný likér
Kdoule sklidíme a uskladníme v bedničkách. Asi po 12-14 dnech zralé kdoule, které by měly krásně vonět a nesmí být nahnědlé - omyjeme, zbavíme chloupků, znovu omyjeme a rozřežeme je na proužky. Pak… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Grilované čevabčiči
Pomleté hovězí a skopové maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme k němu minerální vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Potom z masa vytvarujeme malé válečky dlouhé… Více »
Meruňkový bezlepkový koláč s jogurtovým korpusem
Omyjeme čerstvé zralé meruňky, rozpůlíme je a vypeckujeme. Připravíme drobenku: do větší misky dáme bezlepkovou (hrubou) mouku, krupicový cukr a máslo. Prsty vše promneme, až vznikne drobenka. Do… Více »
Plněné hovězí závitky - ptáček
Připravíme si všechny potřebné ingredience: uvaříme 1 vejce natvrdo. Vaříme ho 9 minut, pak ho zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou a omytou mrkev, nakládanou sladkokyselou okurku,… Více »
Dušená rýže s houbami a paprikou
Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné… Více »
Malé letní dortíky s jahodovou omáčkou
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme jahody, odstraníme zelené okvětí a jahody pokrájíme na kousky. Těsto: do mísy prosijeme… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android