angina
Hodnost: (72) Jen se vezuPodívejte se na recepty přidané uživatelem
Karamelová lízátka s mořskou solí
Do prohlubní ve formě na cukrová lízátka ( průměr prohlubně 5 cm ) naneseme velmi tenkou vrstvu rostlinného oleje, nebo nastříkáme olejem ve spreji. Do prohlubní vložíme tyčky na lízátka a formu… Více »
Papriky plněné rýží a zeleninou
Předem namočíme rýži. Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí. Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev… Více »
Francouzská cibulová polévka 1
Troubu předehřejeme na 250 °C (plyn stupeň 4-5, horkovzdušná trouba 200 °C). Oloupanou cibuli a česnek rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které dusíme v teflonové pánvi na rozpáleném oleji až… Více »
Rybí filé s jablky
Osolené filé mírně podlijeme a pečeme doměkka. Vyjmeme z trouby a hotové filé poklademe na plátky nakrájenými a jádřinců zbavenými jablky a kousky másla. Dáme ještě na chvíli zapéct. Více »
Malinový džem s pistáciemi
Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem dolů, dolijeme horkou, ale ne vroucí vodou tak, aby… Více »
Mangovobroskvový džem s chilli
Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem dolů, dolijeme horkou, ale ne vroucí vodou tak, aby… Více »
Jablkový salát s ořechy
Jablka omyjeme a nahrubo nastrouháme. Nahrubo nasekáme vlašské ořechy, přidáme k jablkům a promícháme. Ihned podáváme. Více »
Filé z platýze se žampióny
Porce filé z platýze potřeme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme uležet. Omyjeme a očistíme mrkev a žampióny, pokrájíme nadrobno nebo na tenké plátky. Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi,… Více »
Sobotní housky
Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta. Na teplém místě necháme těsto… Více »
Ovocné žvýkací bonbony
Vyložíme formu na biskupský chlebíček alobalem a postříkáme olejem ve spreji. Použijeme formu o rozměrech 23 x 12,5 cm. Do středně velkého rendlíku s těžkým dnem vložíme máslo, kukuřičný sirup a… Více »
Cheesecake s rumem a rozinkami
Přípravu tohoto receptu musíme začít den před samotným pečením. Směs rozinek ( zlaté, korintky, sultánky )dáme do misky s rumem ( kořeněný rum, nebo obyčejný tmavý ) a necháme je přes noc nabobtnat. … Více »
Milánská omáčka
Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, oloupeme zbavíme je zrníček. Nakrájíme a krátce podusíme na oleji na zpěněné cibulce. Na nudličky nakrájíme šunku, nasekáme bazalku, přidáme k rajčatům,… Více »
Artyčoky v oleji
Artyčoky omyjeme, ze špiček a spodků odkrojíme alespoň 0,5 cm a odstraníme všechny vnější tuhé listy. Artyčoky rozkrojíme podélně na dvě poloviny, pokrájíme na tenké plátky a ponoříme do vroucí vody… Více »
Švédský cheesecake s kardamomem
Dvacet kardamomových tobolek nahrubo roztlučeme v hmoždíři a odstraníme z nich zelené slupky. Rozdrtíme černá semena na jemný prášek. Teplé mléko, droždí a 30 gramů krupicového cukru promícháme v… Více »
Tvarohový dezert s jablky
Jablka omyjeme a oloupeme, podusíme v trošce vody. Jablka necháme vychladnout a rozmixujeme je s cukrem, tvarohem a citronovou šťávou. Dezert rozdělíme do mističek a dáme vychladit. Více »
Dušená mrkev I
Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Po změknutí zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Zjemníme máslem a provaříme. Můžeme dochutit citronovou… Více »
Džem ze zelených rajčat
Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem dolů, dolijeme horkou, ale ne vroucí vodou tak, aby… Více »
Gnocchi s hlívou ústřičnou a mozzarelou
Omyjeme velké brambory (6 ks) a vaříme je ve slané vodě asi 20 minut. Po oloupání je protlačíme přes lis na brambory a smísíme se škrobem, vejci a krupicí. Těsto osolíme a dobře vymícháme. Dva litry… Více »
Karamely s mangem a makadamovými ořechy
Vyložíme alobalem zapékací mísu o rozměrech 20 x 20 cm. Alobal postříkáme olejem ve spreji. Na dno nasypeme nahrubo nakrájené makadamové ořechy. Dva hrnky přecezeného mangového džusu vlijeme do… Více »
Cheesecake s makronkami
Začneme přípravou makronek. Mleté mandle rozmixujeme se 175 gramy moučkového cukru na velmi jemný prášek, prosejeme do mísy, kousky, které zůstaly v sítu vrátíme do mixéru, znovu rozmixujeme a… Více »
Podívejte se na recepty hodnocené uživatelem
Višňový džem 1
Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem dolů, dolijeme horkou, ale ne vroucí vodou tak, aby… Více »
Mozeček květákový
Uvaříme a na jemno nasekáme květák. Květák vložíme na cibulku osmaženou na oleji. Po prohřátí zalijeme vejci rozšlehanými s pažitkou, osolíme, povaříme tak dlouho, až se vejce srazí. Rozetřeme… Více »
Rybí filé s citronem
Filé pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vložíme do teflonové pánve vhodné do trouby, mírně podlijeme vodou a pečeme doměkka. Na upečené filé naklademe kousky másla. Více »
Salát bylinkový
Z octa, oleje, pepře a trochy soli metličkami vymícháme dressing. Oloupeme česnek a cibuli, najemno nasekáme a smícháme s dressingem. Očistíme, omyjeme a osušíme polní salát. Omyjeme rajčata,… Více »
Banánový tvaroh
Metličkami důkladně mícháme nízkotučný tvaroh s přibližně dvěma doušky perlivé minerálky, dokud nevznikne krémová hmota. Dosladíme sladidlem, nebo cukrem dle chuti. Nakrájíme banán na plátky a… Více »
Podívejte se na fotky od uživatele u receptů
Oblíbené recepty uživatele
Oblíbené kuchařky uživatele
Oblíbená meníčka uživatele
Druhy grilů
Gril je celkem logicky základní potřebou pro grilování. Na trhu je mnoho druhů a typů grilů od různých výrobců.
vstoupitServírování
Ke grilovaným potravinám je nutné zvolit správné přílohy i nápoje, a protože grilování není jen obyčejná tepelná úprava potravin.
vstoupitPřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android